Ana Sayfa > Çorbalar > Arabaşı Çorbası

(Arabaşı Çorbası nasıl yapılır)

Arabaşı Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 kase un
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ (tereyağ ve zeytinyağı karışımı)
pulbiber
karabiber
limon suyu
tuz


Tarifi :
Un bir tencerede pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Başka bir tencereye
yağ koyulur, salça ilave edilir ve haşlanmış tavuk göğsünün suyu boşaltılır. Kavrulan un
suyla bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç kaynayan çorbanın içine karıştırılarak
dökülür. Haşlanmış tavuk göğsü de ince ince didilir ve çorbanın içine koyulur. Kıvamı
koyu olursa Sıcak su ilavesiyle çorba kıvamına getirilir. İçine tuz, karabiber ve pulbiber
serpilir. Servis edilirken limon suyu da dökülür.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,051 saniyede oluşturuldu.