Ana Sayfa > Et Yemekleri > Gulaş

(Gulaş nasıl yapılır)

Gulaş için kullanılan malzemeler :
1 kilo kuşbaşı dana eti
3 adet soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
yarım kaşık kekik
maydonoz
bir yemek kaşığı sirke
bir tahtakaşığı un

Tarifi :
Tereyeğı eritip dana etini ilave edin pişmine yakın içine üç adet halkahalinde doğranmış soğanı ekleyin.

Soğanlar sararınca karabiber, kırmızı biber, yarımkaşık kekik ve tuz ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bir yemek kaşığı sirke ilave edip etler pişmeye yakın yarım litre su ekleyin.

Bir kepçe et suyu alın, bu suya bir tahta kaşığı unu bulamaç yapın etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, maydanoz ekleyip servisi yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.