Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Patlıcan Musakka

(Fırında Patlıcan Musakka nasıl yapılır)

Fırında Patlıcan Musakka için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
4 adet patates
yarım su bardagi galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
harçı için:
3 yemek kaşığı margarin
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
4 diş sarmısak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı et suyu
tuz- karabiber

üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
yarım demet maydanoz

Tarifi :
Patatesler soyulup, halka halka dilimlenir, patlıcanlar alacalı soyulup,halka halka doğradıktan sonra tuzlu su da bekletilir.

Daha sonra patlıcanların ,iyice sularını sıkıp, kızgın bol yağda kızartılır. (yağın içine çok az şeker atarsanız patlicanlar daha az yağ çekecektir) Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıtlı tabağa çıkarılır.¼br> Kuru soğanı ufak doğrayıp, maydonozlar ince ince kıyılır. Domatesler rendelenip, sarımsaklar doğranır.

Yayvan bir tencerede margarini veya ayçiçek yağı konur, yağda kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur.

Doğranmış kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur.

Daha sonra harcın içine rendelenmiş domatesleri, kırmızı pul biber , şekeri, sirkeyi, et suyunu, tuz – karabiberi ilave edilip, bir taşım kaynatılır. Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp, tepsinin içine galeta ununu serpilir.

Galeta ununun üzerine 1 kat kızarmış patatesler dizilir. Patateslerin üzerine 1 kat kızarmış patlıcan dizilip, kıymalı harçtan dökülür. Malzemeyi bitirene kadar bu sırada koyulur.

En son olarak üstüne kıyılmış maydonozu ve rendelenmiş kaşarı koyup, Önceden 200 derece de ısıttılan fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapılır

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.