Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Tepsi Köfte

(Tepsi Köfte nasıl yapılır)

Tepsi Köfte için kullanılan malzemeler :
500 gr. yağsız köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarmısak
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
75 gr. kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
tuz.

sos malzemesi:
2 adet domates
2-3 adet sivribiber
250 gr. mantar
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 fincan su
kırmızı pulbiber
tuz

Tarifi :
Derince bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, zeytinyağını, kaşar peyniri rendesini, tuzu, karabiberi, kekiği, kimyonu koyup iyice yoğurun. Yağlanmış fırın kabına elle bastıra bastıra 1 cm. kalınlığında yayın. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın.

Sosun Yapılışı:
Sıvıyağı derince bir tavaya alın. İnce doğranmış mantarı ve sivribiberleri sote edin. Doğranmış domates, tuz, kırmızı pulbiber koyun. Suyunu ilave edin. Kaynatın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.