Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kibbe

(Kibbe nasıl yapılır)

Kibbe için kullanılan malzemeler :
100 gr esmer bulgur
50 gr kıyma
yarım soğan
15 gr dolmalık fıstık
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kimyon
20 gr yoğurt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
tuz
pulbiber

Tarifi :
Soğanları ince doğrayıp bir tencerede kıyma ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstık, tuz ve pulbiberi ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba bulguru alın. Üzerine sıcak su döküp haşlayıp mutfak robotunda macun kıvamına gelene kadar çırpın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerini kıyma ile doldurup elinizle şekil verin. Fritözde rengi esmerleşene kadar kızartın. Üzerine yoğurt ilave edip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.