Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fatayer

(Fatayer nasıl yapılır)

Fatayer için kullanılan malzemeler :
100 gr un
yarım yumurta
15 gr ayçiçeğiyağı
az miktarda yaş maya
25 gr süt
150 gr ıspanak
yarım limon
15 gr dolmalık fıstık
kızartmak için
ayçiçeği yağı

Tarifi :
Un, yumurta, süt ve mayayı karıştırıp hamur haline getirin Bir tencerede ıspanakları ayçiçeği yağı ile soteleyin. Hamuru merdane ile açın. Papatya çember ile yuvarlak parçalar kesin. İçlerini ıspanak harcı ile doldurup üçgen şekilde kapatın. Kızgın yağda kızartıp servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.