Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Elmalı Yulaflı Ekmek

(Elmalı Yulaflı Ekmek nasıl yapılır)

Elmalı Yulaflı Ekmek için kullanılan malzemeler :
2¼ bardak beyaz un
½ bardak yulaf ezmesi
¼ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 portakal büyüklüğünde oda sıcaklığında eski hamur
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük elma, soyulup rendelenmiş
½ bardak kaynar su
½ bardak su

Tarifi :
Yulaf ezmesini cam bir kaba alıp üzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin. 5 dakika sonra karıştırıp üzerini streçfilm ile örtüp 5-10 dakika bekletin.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk suyu, eski hamuru, yulaf ezmesini ve elma rendesini koyun. Unu bir kaşıkla serperek malzemeleri örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne haznenin bir köşesine tuzu koyun. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru haznede 3 saat daha mayalanması için bekletin.

Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi tekrar çalıştırın.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.