Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Organik Ev Ekmeği

(Organik Ev Ekmeği nasıl yapılır)

Organik Ev Ekmeği için kullanılan malzemeler :
3 bardak organik beyaz un
1¼ bardak organik ev mayası
1 silme tatlı kaşığı organik deniz tuzu
¾ bardak içme suyu

Tarifi :
Eğer ekşimayanız buzdolabından çıktıysa, yarım saat bekletip oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Eğer, üstünde sıvı birikmişse iyice karıştırın.

Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk suyu ve mayayı koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne haznenin bir köşesine tuzu koyun.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Programın bitiminde hamuru haznede 4 saat daha mayalanması için bekletin.

Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi tekrar çalıştırın.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.