Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Zengin Francala

(Zengin Francala nasıl yapılır)

Zengin Francala için kullanılan malzemeler :
3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı bal
¾ tatlı kaşığı tuz
1½ tatlı kaşığı instant kuru maya
¼ bardak süt, oda sıcaklığında
¾ bardak su, oda sıcaklığında
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yumurtayı, balı ve sütü koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine tereyağını ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Beyaz ekmek, 750 gram, açık kabuk rengini seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.