Lahanalı Erişte için kullanılan malzemeler :
1 kaşık tereyağ (ya da sıvıyağ ile karışık)
3-4 bardak kıyılmış beyaz lahana
1 bardak erişte
2 bardak su
Tarifi : Tavada yağı eritin. Doğranmış lahanaları ekleyip soteleyin. Lahanalar yumuşayana kadar altı kısık ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin. Altı çok kısık olmazsa yanabilir, dikkat etmek lazım.
Ayrı bir tencerede kaynayan suya erişteyi ekleyin ve haşlayın. (Ben kullandığım eriştenin 2 katı kadar suyu kaynatıp erişteyi içine attıktan sonra orta ateşte ağzı yarım kapalı pilav gibi pişiriyorum. Suyunu süzmem gerekmiyor)
Pişen lahana ile erişteyi karıştırın. Hemen servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009