Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Renkli Patatesli Balık

(Renkli Patatesli Balık nasıl yapılır)

Renkli Patatesli Balık için kullanılan malzemeler :
500 gram patates
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
150 gram bezelye
6 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml. süt
10 adet pane balık(dondurulmuş)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon
tuz
karabiber
beşamel sos için
50 ml. süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi :
Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın.

Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın.
Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin.

Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın. Bezelyeleri de katıp 3 dakika pişirin.

Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın.

4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın. Patatesli garnitürle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.