Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Ayıcık

(Ayıcık nasıl yapılır)

Ayıcık için kullanılan malzemeler :
2 adet çiğ ekmek hamuru
1 adet yumurta akı
20 gram susam
20 gram haşhaş tohumu
3 adet yer fıstığı
3 adet fındık

Tarifi :
Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisinde topları birleştirerek bir ayıcık yapın. Fındık ve fıstıkları bir miktar yumurta akı ile ayıcıkların üzerine yapıştırın.

Fındık ve fıstıklar ile kulak, ağız, burun ve göz yapıp 15 dakika bekletin. 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 20-25 dakika pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.