Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ton Balıklı Makarna

(Ton Balıklı Makarna nasıl yapılır)

Ton Balıklı Makarna için kullanılan malzemeler :
200 gram ton balığı
yarım paket margarin
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 kutu krema
2 adet yumurta
150 gram pendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet küçük boy domates
tuz, karabiber

süslemek için: havuç, siyah zeytin, kırmızı biber, patlıcan

Tarifi :
Makarnayı tuz ve sıvıyağ kattığınız suda 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında unu hafifçe kavurun. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Makarnanın içine yağı süzdürülmüş ton balığını, soğuttuğunuz kremalı harcı, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve kırmızı biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber katıp karıştırın. İstediğiniz formdaki bir kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Havuç, siyah zeytin. Kırmızı biber ve patlıcanla süsleyip servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.