Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ballı Çikolata

(Ballı Çikolata nasıl yapılır)

Ballı Çikolata için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı keçi boynuzu tozu (ya da 6 çorba kaşığı kakao)
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı bal ya da pekmez

Tarifi :
Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.