Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Krep

(Tavuklu Krep nasıl yapılır)

Tavuklu Krep için kullanılan malzemeler :
Krep için:
1.5 su bardağı un
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 şişe soda
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
2 adet tavuk göğsü
100 g mantar
1 domates
1/2 demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Üstü için:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Yumurtalar çırpılıp yavaş yavaş unu koyulur, sütü ilave edilir, soda eklenir, tuz koyulur. Bir tavada hazırlanan bu hamurdan kaşık kaşık koyup krepler pişirilir.

İçi için tavaya zeytinyağı koyulur, tavuk etleri doğranıp kavrulur. Tuzu ilave edilir, mantarları, karabiber eklenir. Tavuklar pişince domates koyulur. Maydanozlar kıyılıp koyulur ve iç harç tamamlanır. Herbir krep içine bu iç harç koyulur ve sıkıca sarılır.

Bir tencerede un ve yağ kavrulur, süt ilave edilir ve elde edilen bu Beşamel Sos krepli tavukların üzerine dökülüp üstüne de kaşar peyniri rendesi serpilerek servis yapılır. İstenirse 10-15 dakika fırında pişirilip de servis yapılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.