Ana Sayfa > Tatlılar > Erik Soslu Lokma

(Erik Soslu Lokma nasıl yapılır)

Erik Soslu Lokma için kullanılan malzemeler :
bir kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
1 adet yumurta
altı buçuk çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
aldığı kadar un, tuz
kızartmak için: sıvıyağ
erik sosu için: 500 gram mürdüm eriği
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya

Tarifi :
Mayayı ılık süt ve su karışımında eritin. Yumurta, eritilmiş margarin, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, boza kıvamında hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 2 saat, hamur iki misli kabarana dek dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. Hamuru, baş ve işaret parmağınızın arasında sıkarak sıvıyağda kızartın. Süzgece alın. Çekirdekleri çıkarılmış erikleri 1 su bardağı suyla 15 dakika pişirin. Süzüp, robottan geçirin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker ekleyip, 10 dakika kaynatın. Vanilya ilave edip karıştırın. Lokmaları servis tabağına alın. Üzerine erikli sos gezdirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.