Ana Sayfa > Tatlılar > Vişneli Parfe

(Vişneli Parfe nasıl yapılır)

Vişneli Parfe için kullanılan malzemeler :
3 paket krem şanti
500 mililitre süt
1 paket petit beurre bisküvi
1.5 su bardağı vişne
200 gram labne peyniri
1 çay bardağı pudra şekeri

Tarifi :
İlk olarak vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye doğrayalım ve bir kenara koyalım. Bisküvileri rondodan geçirelim. Dilediğimiz bir kalıbı streç filmle kaplayalım. Kremşantiyle sütü çırpalım. İçine labne peynirini ve pudra şekerini ilave edip karıştıralım.

Bisküvileri de ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Son olarak vişneleri ilave edip hızlıca karıştırıp, kalıbımıza dökelim. Buzlukta en az 5-6 saat (tercihen 1 gece) beklettikten sonra, buzdolabının normal kısmında 1-2 saat bekletelim. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.