Ana Sayfa > Tatlılar > Dondurmalı Muz Kızartması

(Dondurmalı Muz Kızartması nasıl yapılır)

Dondurmalı Muz Kızartması için kullanılan malzemeler :
4 top vanilyalı dondurma
8 adet muz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
4 kaşık erik pekmezi

Tarifi :
Süt, un, yumurta ve pudra şekerimizi karıştıralım. Azar azar süt ilave ederek boza kıvamında bir sos ilave edelim.Muzlarımızın kabuklarını soyalım.Her birini bütün halinde elde ettiğimiz sosa buluyarak kızgın yağda kızartalım.Kızarmış muzlarımızı dilimleyelim, erik pekmezi ve dondurmayla birlikte servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.