Ana Sayfa > Tatlılar > Dondurmalı Muz Kızartması

(Dondurmalı Muz Kızartması nasıl yapılır)

Dondurmalı Muz Kızartması için kullanılan malzemeler :
4 top vanilyalı dondurma
8 adet muz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
4 kaşık erik pekmezi

Tarifi :
Süt, un, yumurta ve pudra şekerimizi karıştıralım. Azar azar süt ilave ederek boza kıvamında bir sos ilave edelim.Muzlarımızın kabuklarını soyalım.Her birini bütün halinde elde ettiğimiz sosa buluyarak kızgın yağda kızartalım.Kızarmış muzlarımızı dilimleyelim, erik pekmezi ve dondurmayla birlikte servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.