Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Türk Mezeli Bruşetta

(Türk Mezeli Bruşetta nasıl yapılır)

Türk Mezeli Bruşetta için kullanılan malzemeler :
200 gr patlıcan salatası
200 gr acılı antep ezmesi
200 gr çerkez tavuğu
70 gr zeytin ezmesi
20 dilim baget ekmek
1 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 adet doğranmış domates
1 adet salatalık

Tarifi :
Baget ekmeklerimizi ince dilimleyelim ve fırında kızartalım. Bir adet sarımsağı ortadan ikiye keserek ekmeklere sürelim. Bir fırça yardımı ile sızma tipi zeytinyağı ile lezzetlendirelim. Hazırladığımız veya marketten hazır aldığımız mezeleri bir çorba kaşığı yardımı ile ekmeklerin üzerine sürelim.

Mezelerle (patlıcan salatası, antep ezmesi, çerkez tavuğu)lezzetlendirdiğimiz ekmekleri maydanoz, dereotu ya da domates ve salatalık dilimleriyle süsleyelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.