Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Buğu Kebabı

(Buğu Kebabı nasıl yapılır)

Buğu Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg kuşbaşı kuzu eti
20 adet arpacık soğan
8 diş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
250 gr margarin
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Arpacık soğanları soyduktan sonra kuşbaşı kesilmiş kuzu etleriyle birlikte bir tencereye koyalım. Margarini de ilave edip ocağın üstüne oturtalım. Rendelediğimiz domatesleri ve diş diş ayıkladığımız sarımsakları, tuzu, karabiberi ve kekiği tencereye ilave edip bir sefer karıştırdıktan sonra kısık ateşte hiç ağzını açmadan 2 saat kadar pirişelim.

Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Zeytinyağlı yemeklerin soğumadan kapaklarını açmamalısınız. Yoksa yemeğinizin rengi kararır ve vitaminini kaybeder.