Ana Sayfa > Çorbalar > Sütlü Isırganotu Çorbası

(Sütlü Isırganotu Çorbası nasıl yapılır)

Sütlü Isırganotu Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 demet ısırgan otu
1 kaşık un
1 kaşık mısır unu
1 kaşık tereyağı
5 su bardağı et suyu
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150 gr mantar

Tarifi :
Eldiven kullanarak ısırganotunu ayıklayıp saplarını atalım.Yapraklarını kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzelim.Tereyağı eritip,un ve mısır ununu ekleyip 3-4 dakika kavuralım. Mantarları ilave edip 10 dakika birlikte soteleyelim.Süt ve et suyunu karıştırıp kavurduğumuz una azar azar ekleyelim. Sürekli karıştırarak çorba kaynayıncaya dek pişirelim. Haşlanmış ısırgan,tuz,karabiber ve şekeri ilave edip 15 dakika hep beraber pişirip ocaktan alalım.
Servis ederken pul biber ile süsleyelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.