Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fırında Baharatlı Bıldırcın

(Fırında Baharatlı Bıldırcın nasıl yapılır)

Fırında Baharatlı Bıldırcın için kullanılan malzemeler :
2 adet bıldırcın
200 gr risotto pirinci
40 gr balkabağı
1 fincan zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam karabiber
1 su bardağı tavuk suyu
1 tutam kekik
1 çay bardağı acısos
1 yarım demet maydanoz
1 tutam fesleğen
3 diş sarımsak

Tarifi :
Zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiberi karıştırarak sos haline getirin. Hazırladığınız sosu fırça ile bıldırcınların her yanına sürün. sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. İnce bir bıçak ile hafifçe bıldırcınları delerek içinin pişmesini kontrol edin,tam pişmemiş ise 5 dakika daha pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakika daha haşlayıp, dinlendirin. Bıldırcınları servis tabağına alarak risotto ile birlikte servis yapın.



Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.