Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Örgülü Çörek

(Örgülü Çörek nasıl yapılır)

Örgülü Çörek için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1 tutam toz şeker
alabildiğince un
4 tane patates
1 adet soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
1 miktar nane
1 miktar çörekotu

Tarifi :
Öncelikle patatesli harcı hazırlayın. Bunun için patatesleri haşlayıp rendeleyin. Bir fincan sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavurun. Salçayı, baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin altını kapatıp patatesli harcı soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için oda sıcaklığında margarin, yoğurt, kabartma tozu, tuz, şeker, yumurta ve aldığı kadar unu yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından ceviz iriliğinde 20 parça koparım çay tabağı büyüklüğünde oval olarak açın. Kenarlarını bıçakla çizikler atarak kesin ( kesikler hamurdan kopmamalı). Hazırladığınız patatesli harçtan üzerine koyun kesilen kenarları yukarıdan başlayarak örün. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. 1 adet yumurta sarısını üzerlerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.