Ana Sayfa > Diyet Yemekleri > Elmalı Tavuk (Diyet)

(Elmalı Tavuk (Diyet) nasıl yapılır)

Elmalı Tavuk (Diyet) için kullanılan malzemeler :
Yarım çorba kaşığından az baharat
1 elma
1/3 fincan elma suyu
120 gram kemiksiz
derisiz tavuk göğsü
2/3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız yoğurt
3 çorba kaşığı limon suyu
2 adet taze soğan
100 gram taze mantar

Tarifi :
Dilimlenmiş elmaları baharatla karıştırarak bir teflon tavada az ateşte çevirin. Üzerine soğanı ve dilimlenmiş mantarları ilave edin. Limon suyunu ekleyin. 1-2 kaşık da elma suyu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Tavuğun göğsünü kurulayıp ince dilimler halinde kesin. Haşladığınız karışımın içine atın ve tavuk pişene kadar hafif ateşte yaklaşık 10 dakika tutun. Tavuğu ayırıp bir tabağa dizin ve sıcak kalmasını sağlayın. Unun geri kalan kısmını elma suyunun içinde hafifçe sos haline getirin. Yoğurdu da karıştırıp tavuğun üstüne dökün. Soğan ve benzeri garnitürü üzerine ilave edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.