Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Sarımsaklı Ekmek

(Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır)

Sarımsaklı Ekmek için kullanılan malzemeler :
80 gram tereyağı
1-2 diş sarmısak
adet baget ekmeği
Pesso sosu (bunun yerine feslegen kullanilabilir)
kekik
pul biber
tuz
karabiber

Tarifi :
Malzemlerin hepsi bir kapta karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Somun ekmek, tam olarak ekmekten ayrılmayacak sekilde 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde dilimler kesilir. Hazırlanan bulamaç bu dilimler arasına bolca sürülür (bolca sürülmesine dikkat edilmeli yoksa tadı olmaz). Ekmeğin bütünlüğü bozulmadan aluminyum folyo kağıdına veya benzeri yanmaz kağıtlara sarılarak önceden 200-220 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Her türlü çorba, yemek yanında ayrıca kahvaltılarda ve akşam uzeri çaylarında kullanılabilir.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 30 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.