Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sakız Böreği

(Sakız Böreği nasıl yapılır)

Sakız Böreği için kullanılan malzemeler :
4 adet yufka
2 su bardağı un
2 adet soğan
250 gr kıyma
1 miktar sıvı yağ
1 miktar tuz

Tarifi :
Soğan ile kıymayı bir kapta kavurun. Un ile de suyu karıştırarak,akışkan bir hamur yapın. Yaptığınız hamuru kepçe ile alarak geniş bir teflon tavanın üzerine inceden yayın. Hafif katılaşınca alın. Bunlardan üç tanesini yağlanmış tepsiye yerleştirin; üzerlerine de etli harçtan yayın ve bir yufka ile kapatın. Diğerlerine de aynı şekil yaptıktan sonra en üstteki yufkayı yağlayın ve orta ısıdaki fırında kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.