Ana Sayfa > Tatlılar > Razvaruşa

(Razvaruşa nasıl yapılır)

Razvaruşa için kullanılan malzemeler :
100 gr ceviz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
100 gr margarin
4 su bardağı toz şeker
1 adet limon

Tarifi :
Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle (4 su bardağı toz şeker 1/2 limonun suyu 3 su bardağı su )koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.