Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Patatesli Pirinçli Omlet

(Patatesli Pirinçli Omlet nasıl yapılır)

Patatesli Pirinçli Omlet için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
3 adet patates
4 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kaşık soya yağı
1 miktar tuz

Tarifi :
Pirinçleri haşlayıp,süzün.Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğuk suyun içinde 2 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Bir tavada yağı kızdırıp patatesleri pembeleşinceye kadar kızartın. Ayrı bir kabın içinde yumurtaları kırın ve süt ile birlikte çırpın. Pirinç, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı patateslere ilave edin. Bir tavada yağı kızdırıp patatesli pirinçli karışımı tavaya alın ve altlı üstlü kızartın. Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.