Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Piruhi

(Piruhi nasıl yapılır)

Piruhi için kullanılan malzemeler :
7 fincan un
1 fincan süt
250 gr yoğurt
yarım demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
4 çay kaşığı sıvı yağ
1 miktar tuz

Tarifi :
Unu eleyerek ortasını açın: yumurta, 1fincan ılık su ve tuz ile yoğurun. Üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş tahtaya çıkarın merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Ardından oklava ile büyüdüğü kadar ince bir yufka olarak açın. Bir bardak ve tırtıl kullanarak yufkayı yuvarlak şekilde kesin. Peyniri çatal ile ezerek kıyılmış maydanoz ile harmanlayın, az tuz serpin. hazırladığınız harçtan bir çay kaşığı kadar hamur parçalarının içine koyup yarım ay şeklinde de kapatın. Bir tencere içinde su kaynatın, tuzunu ayarlayıp katladığınız hamur parçaları tamamlanınca suyun içine atarak 10dakika haşlayın. Hamur yumuşayınca suyunu süzün ve servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış sıvıyağ ve yoğurt gezdirerek servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.