Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Tavuk Göğsü

(Elmalı Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Elmalı Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
1 kg elma
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
4 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri

Tarifi :
Yumurta sarısı, şeker, nişasta,süt ve unu çırpma teliyle ocakta katılaşana kadar pişirin. Soğuyunca 125 gram yağı mikserle çırpın. Bir kilo elmayı rendeleyip, bir su bardağı şekerle pişirin. (Suyunu çekinceye kadar.) Kaşıkla karıştırmadan kendi haliyle pişirmeye devam edin. Kaşıkla karıştırılırsa sulanır. Arzuya göre ceviz veya fındıkta ilave edin. Sonra tarçını ekleyin. Elmayı pişirdikten sonra büyük uzun borcama dökün. Üstüne mikserle çırptığınız karışımı ekleyin. Üstüne 3 yumurta beyazıyla 1 çay bardağı pudra şekerini mikserle önce düşük, sonra yüksek ayarda çırpın ve karışımın üstüne yayın. Fırını ızgara konumuna getirin. Üstü kızarınca fırından çıkartın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Tarçın ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.