Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Sebzeli Türlü

(Sebzeli Türlü nasıl yapılır)

Sebzeli Türlü için kullanılan malzemeler :
250 gr brokoli
200 gr domates
100 gr havuç
11 adet biber
1 çay kaşığı tuz
100 gr taze fasulye
2 kaşık sıvı yağ
2 dal sarımsak
2 kaşık maydanoz

Tarifi :
Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara bölün. Domateslerin kabuklarını soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayın. Ardından küçük küplere bölün. Havuçlan temizleyip verev dilimler halinde doğrayın. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp kıyın. Fasulyeleri temizleyip ikiye böldükten sonra tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın.Büyük bir tencerede yağı kızdırın. Tencereye brokoli, domates, havuç, fasulye ve süs biberini alıp sürekli karıştırarak 3 - 4 dakika kadar kavurun.Sarmısağı soyup ezdikten sonra tencereye ilave edin. Maydanozu sebzelere ekleyin. Türlüyü kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce tuzla tatlandırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.