Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Donmuş Börek

(Donmuş Börek nasıl yapılır)

Donmuş Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet patates
3 adet yufka
2 adet yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı süt
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri

Tarifi :
Patatesi haşlayıp püre yapın. İçine yumurta, süt, peynir ve margarin eritip katın. Harç haline gelsin.Yufkaları altı dilim halinde kesin. Yufkayı serip malzemeden dökün. Yufkayla kapatın. İkinci katı da atarak yufkaları rulo halinde sarın.Bütün ruloları şeffaf folyoya sararak, buzluğa koyun. Pişireceğiniz vakit çözündürmeden dilimleyerek yağda kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.