Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kağıt Kebabı

(Kağıt Kebabı nasıl yapılır)

Kağıt Kebabı için kullanılan malzemeler :
750 gr dana eti
1 adet soğan
2 adet kabak
1 adet patates
1 su bardağı mısır
1 su bardağı havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz

Tarifi :
Dana etini kalın dilimler halinde doğrayın. Yıkayın ve etin kendi yağıyla birlikte tencereye koyun, susuz olarak, kısık ateşte pişirin, kabakları rendeleyin, patatesleri küp küp doğrayın, havucu küp küp doğrayıp, biraz haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Pişen etle birlikte tüm malzemeleri derin bir kabın içine alın. Sıvı yağ ve tuz ekleyip, harmanlayın.Folyoları kare şeklinde kesin.1parça et ve sebzeli karışımdan 3′er yemek kaşığı alıp, kare kesilmis folyoların içine koyun. bohça katlar gibi, folyoları kapatın ve borcama dizip, fırına verin. 200 derece fırında 45 dakika pişirin, fırından çıkarır çıkarmaz, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin