Ana Sayfa > Tatlılar > Helvalı Börek

(Helvalı Börek nasıl yapılır)

Helvalı Börek için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
150 gr margarin
5 adet yufka

Tarifi :
Şekeri süt ile kaynatın. Unu eleyerek margarinle kavurun.(20dk) kıvamı gelince şekerli sütü yedirin. Sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Aralarına tereyağı sürdüğünüz 3 adet yufkayı yağlanmış fırın tepsisine koyun. Helvayı yayın. En sona kalan yufkaları da aralarına yağ sürerek helvanın üzerine serin. Yufkaları dilimleyin 170 derecede kızartın.Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.