Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Hamsi Dolması

(Hamsi Dolması nasıl yapılır)

Hamsi Dolması için kullanılan malzemeler :
500 gr hamsi
1 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz

Tarifi :
Hamsiler, kafaları ayıklanıp, kılçıkları çıkarılarak fileto halinde ayıklanır, yıkanıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır, biberlenir. Soğanlar ince halkalar halinde doğranır, tuz ve karabiber serpilip ovulur. Kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır. Bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer hamsiyle kapatılır ve böylece hafif yağlanmış bir tepsiye dizilip sıvı yağın kalanı üzerine dökülür. 150 derece sıcaklığında ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.