Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

(Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar nasıl yapılır)

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı iç bakla
1 fincan zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
İç baklaları ayıklayıp, yıkayın.Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın, üstünü örtecek kadar su koyun. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.

Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.Soğuk olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.