Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ispanaklı Benekli Kek

(Ispanaklı Benekli Kek nasıl yapılır)

Ispanaklı Benekli Kek için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ıspanak püresi için:
1 su bardağı ıspanak püresi (250 gr ıspanak yaprağı)

krem şanti için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

süslemek için:
kivi
muz
şam fıstık

Tarifi :
Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp tencereye bir çay bardağı su koyup 5-10 dakika kaynatıp soğuk sudan geçiriyoruz. (Ispanakların rengi yeşil kalsın diye.)

Ispanakları blendırdan geçiriyoruz. Biraz ılık su koyuyoruz. Bir su bardağı püreyi keke katıyoruz. Derin bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri ekleyip mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı, ıspanak püresini ekleyip karıştırıyoruz. İçine unu eliyoruz.
Kabartma tozunu, vanilyayı, damla çikolatayı ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.

Yağlanmış tepsiye veya pasta kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Krem şantiyi, bir su bardağı sütü mikserde çırpıyoruz. Keki ortasından kesip arasına veya en üstüne krem şanti sürüp meyvalarla süsleyip servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.