Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Mercimekli Bulgur Pilavı

(Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Mercimekli Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Tarifi :
Mercimekler önceden haşlanır. Sonra tencerede yağ eritilir ve bulgur kavrulur ve suyu eklenir. Bunun içine haşlanmış mercimek ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.