Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Osmanlı Şerbeti

(Osmanlı Şerbeti nasıl yapılır)

Osmanlı Şerbeti için kullanılan malzemeler :
1 litre su
1 su bardağı şeker
200 gr hint hurması
1 çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 adet defne yaprağı

Tarifi :
Su tencereye konur. Kaynayınca diğer malzemeler eklenir. Karıştırarak iki taşım pişirilir. Tencerenin içinde soğuduktan sonra tülbentten geçirerek süzülür. Sürahiye aktarılır. Buzdolabında soğutarak servise sunulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.