Baharatlı ve Havuçlu Turta için kullanılan malzemeler :
hamuru için
250 gr. un
1 yumurta
125 gr. margarin
1 tatlı kaşığı tuz
harcı için
125 gr. yağsız peynir
2 yumurta
yarım kilo semizotu
5 orta boy havuç
tuz
karabiber ve kimyon
Tarifi : Unun ortası havuz gibi açılır, dolaptan çıkarılıp yumuşak hale getirilen margarin, Yumurta ve Tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurulup, yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur, yağlanmış orta büyüklükteki bir tepsiye yayılır. Kabukları kazınıp yıkanan havuç tuzlu suda 10 dk. haşlanır parmak kalınlığında uzunlamasına doğranır ve soğumaya bırakılır. Yıkanıp sapları ayıklanan semizotu yaprakları irili ufaklı doğranır serilip, haşlanmış havuçlarla birlikte hamurun üstüne yerleştirilir. Düğer tarafta peynir ve yumurta çatalla ezildikten sonra sebzelerin üzerine yayılır. Karabiber ve kimyon serpildikten sonra fırında 200 derecede 40 dk. pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : melaba Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009