Ana Sayfa > Tatlılar > Kaymaklı Kaygana

(Kaymaklı Kaygana nasıl yapılır)

Kaymaklı Kaygana için kullanılan malzemeler :
9 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta (buğday)
yarım çay kaşığı tuz
150 gr tereyağı

şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

içi için:
yeteri kadar kaymak

Tarifi :
Yumurtalar şeklini kaybedene kadar çırpıldıktan sonra tuz ve nişasta eklenir. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. Tavaya tereyağı konur kaşıkla, karışım çay tabağı çapında dökülür, iki yüzü pembe renkte kızartılır. Kaynatılmış şerbetin içine atılır, yaklaşık 15 dakika şerbette tutulur.

Daha sonra kenarlı bir tepsiye dizilir. Kayganaların üzerlerine birer parça kaymak konur. Üzerine ikinci şerbette tutulmuş kayganalar konarak kapatılır. Şerbet arttıysa üzerine gezdirilir. 1 saat sonra servise sunulabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.