Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Tuzlu Kek

(Tuzlu Kek nasıl yapılır)

Tuzlu Kek için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase karışık peynir
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
5 sap taze soğan
10 tane siyah zeytin
kekik, kırmızı biber,karabiber
6 çorba kaşığı un

Tarifi :
Yumurtalar karıştırma kabına alınarak çırpılır. İyice çırpılınca sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir. Daha sonra doğranmış dereotu, maydanoz ve taze soğan da ilave edilir. Peynirler rendelenir bir kısmı üzeri için ayrılarak geri aklanı ilave edilir. Zeytin ve baharatları da eklenerek un, kabartma tozu ile hamuruhazırlanır. hazırlanan kek hamuru kek kalıbına alınarak üzerine ayrılan peynirler serpilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.