Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Katmerli Poğaça

(Katmerli Poğaça nasıl yapılır)

Katmerli Poğaça için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ alabildiği kadar ılık su 1
tatlı kaşığı tuz

arası için:
100 gr.margarin

iç harcı için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su unu bardağı alın ve ortasına yumurta akını ilave edin üzerine 1 paket kuru mayayı alın. Kuru mayanın üzerine 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin. En üstüne yeteri kadar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Merdane yardımıyla hamuru açın ve 2ye bölüp her iki hamuruda açın. 100 gr. margarini eritin ve açılan hamurların üzerine sürün. Hamurları üst üstte getirin ve bir ucudan başlayarak sıkıca bir rulo yapın. Rulo yaptığınız hmurdan 2 parmak genişliğinde dilimler kesin. Kesilan dilimleri elinizle açın ve ortasına rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.