Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kaşarlı Bolu Simidi

(Kaşarlı Bolu Simidi nasıl yapılır)

Kaşarlı Bolu Simidi için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı kekik
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 kase susam

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su bardağı un ve 1 paket kuru maya alınır. Tozşeker, tuz ve sıvıyağ ilave edilerek alabildiği kadar ılık su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 parçaya bölünerek küçük küçük açılır. İç malzemesi için rendelenmiş kaşar, kekik ve kırmızı biber karıştırılır. Açılan hamurların ortasına bu karılım konarak hamurlar yuvarlanır. Simit şekli verilerek, önce suya sonra da susama bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.