Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Kapama

(Tavuklu Kapama nasıl yapılır)

Tavuklu Kapama için kullanılan malzemeler :
Yarım kilo tavuk eti
2 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet arpacık soğan
3 adet domates
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı kimyontuz
Karabiber
Yarım su bardağı su

Tarifi :
Tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk etini ve baharatları koyup iyice harmanlayın. Üzerine arpacık soğanı, küp halinde doğranmış domatesleri, ince kıyılmış maydonozu ve suyu ekleyip 30 dk. pişirin. Sıcak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.