Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Vanilyalı Pudingli Çörek

(Vanilyalı Pudingli Çörek nasıl yapılır)

Vanilyalı Pudingli Çörek için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı tozşeker
100 gr. margarin
1 yumurta
1 çay bardağı süt
4 yaprak milföy

üzeri için:
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
100 gr file badem
2 çorba kaşığı pudra şekeri

pudingi için:
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine kuru mayayı ilave edin. Unun üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin. Unun ortasına 100 gr. yumuşamış margarin, 1 yumurta, 1 çay bardağı sütü ilave edin. Elinizle yoğurarak bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın. Hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin. Hamurun her bir tarafından katlayın. Hamuru kare haline getirin.

Daha sonra hamuru tekrar merdane ile açın. Fırın tepsisi büyüklüğünde hamuru açın. Hamuru uzun ince şeritler halinde kesin. Şeritleri bir ucundan başlayarak rolu yapıp fırın tepsisine yatay olarak dizin. Bir kapta yumurta sarısı, pudra şekeri ve sütü karıştırın. Bu karışımı hamurların üzerine sürrün. Üzerine file badem serin. Pudingi için tencereye sütü, vanilyayı, unu ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişirin. Pudingi krema torbasına alıp fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine sıkın. Bu şeklide önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.