Ana Sayfa > Çorbalar > Çerkez Çorbası

(Çerkez Çorbası nasıl yapılır)

Çerkez Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı mısır
1 su bardağı aşurelik buğday
tavuk suyu

terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un

üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz, nane, sıvıyağ, tereyağı

Tarifi :
Daha önceden hazırladığınız tavuk suyunun içine mısırları ilave edip pişmeye bırakın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları ilave edin. Bu arada yoğurt, yumurta sarısı ve un ile terbiye hazırlayın. Soğuk su ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kaynayan çorbaya ilave edin.

Daha sonra didiklenmiş bir kase tavuk etini de çorbanıza ekleyin. Başka bir tavada tereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. çorbanızın tuzunu ayarlayıp servis kasesine alın. En son sosu üzerine gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.