Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Enginarlı Pilav

(Enginarlı Pilav nasıl yapılır)

Enginarlı Pilav için kullanılan malzemeler :
3 enginar
1 kase bakla
1 çay bardağı bezelye
1 kuru soğan
1 kase pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz

üzeri için:
2 sap yeşil soğan
1 tutam dereotu

Tarifi :
Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin. Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin. Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin.

Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.