Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patates Rulosu

(Patates Rulosu nasıl yapılır)

Patates Rulosu için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber

Tarifi :
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı yemeklik kesin. Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp soteleyin. Maydonozu çok ince olarak kesin. Patatesle salçayı, tereyağını, tuz, karabiber pulbiber, soğan ve sarımsağı ilave edip karıştırın. 1 adet fırın poşetini tezgaha serin. Poşetin üzerine ince kesilmiş maydonozu serpin üzerine patatesli alın. Her tarafına maydonoza bulayıp rulo yapın. Buzdolabında 1 yada 2 saat bekletip. Dilimleyerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.