Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Büfe Sosisli

(Büfe Sosisli nasıl yapılır)

Büfe Sosisli için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
aldığı kadar su

üzeri için:
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı süt

garnitürü için:
6 adet sosis
1 domates
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 soğan
tuz, karabiber
su

Tarifi :
İlk olarak büfe sosislinin ekmeğini hazırlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına 5 su bardağı un alınır, ortası havuz biçiminde açılır. İçine maya alınarak ılık suda eritilir. Daha sonra una şeker ve tuz ilave edilir. Süt ve sıvıyağ eklenerek alabildiği kadar ılık su ile hamur yoğurulur. Hazırlanmış olan hamur sandviç ekmeği şekli verilerek yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine yarım çay baradağı süt ve 1 yumurta sarısı çırpılıp sürülerek ilk olarak 40 dercede bir süre mayalandırılır. Daha sonra 200 derecelik fırında pişirilir. Bu arada sosisler sosu ile beraber pişirilir.

Sosu için; soğan ve sarımsak doğranarak zeytinyağında sotelenmeye alınır. Üzerine salça ve doğranmış domates eklenir. En son sosisler, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur. Daha sonra biraz su eklenerek sos yağa binene kadar pişirlir.

Ekmekler ve sos hazırlanınca ekmekler ortadan kesilerek içerisine sos, sosis, turşu ve hardal konularak sıcacık bir şekilde sunulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.